Qui pot participar

A la Fira tenen cabuda les experiències de treball artesà i d’oferta de menjar vegetarià i ecològic, així com els col·lectius socials de la ciutat i voltants, que plantegen formes de vida alternatives a la forma de vida majoritària hui en dia, consumista, dependent i irresponsable.
Com l’espai és reduït s’intenta prioritzar les ofertes analitzant estrictament, no només la forma si no també, el que hi ha darrere. Segurament, moltes vegades queden fora projectes mereixedors d’estar presents. No som perfectes ni imfalibles, disculpeu.

Alguns criteris generals que seguim són aquests:


Els col·lectius:

 1. Fugim de tot col·lectiu que amague al seu darrere una dependència de partits polítics o altres estructures geràrquiques.
 2. No és un espai per a ONGs. Aquestes ja tenen els seus espais de difusió. No ens agraden els projectes “solidaris” que amaguen pseudoempreses que viuen “del camp d’allò social” o de les subvencions de l’Estat. Això no vol dir que no hi participen algunes, per la seua trajectòria o pel treball concret que hi fan. Ningú és perfecte!
 3. Ens interessen les agrupacions de persones que, en peu d’igualtat, lluiten contra l’estat actual de les coses buscant alternatives radicals, en armonia amb l’entorn per a una major justícia social. Prioritzem funcionaments horitzontals i antiautoritaris.
 4. Ens agraden les associacions que lluiten de la mà dels desafavorits, el medi ambient, els marginats, els animals, els diferents…
 5. Fugim com els gats de l’aigua de les religions, de les de solera i de les “noves”. Ens agraden les disciplines que ajuden i promouen la reflexió i la cura de la salut del cos i la ment però els gurús ens cauen fatal.

Per als artesans:

 1. No s’adment mai la revenda d’objectes. Intentem que el producte que s’ofereix siga fet per l’artesà en el major percentatge possible.
 2. Els materials han de ser com més naturals possibles millor. És a dir, menys productes químics de síntesi, menys manipulació amb maquinària tecnificada, d’origen més pròxim…
 3. Hi ha moltes ofertes sobre productes semblants i hem de triar perquè hi haja de tot. No sempre és fàcil però tenen prioritat productes i oficis que no estiguen encara representats.

Alimentació:

 1.  A més de què els productes han de ser de cultiu ecològic i com més pròxims millor, intentem que la gent que hi acudeix estiga vinculada amb algun projecte col·lectiu vital d’interés.
 2. Les exigències sanitàries són cada vegada més grans cap a l’organització i no tenim més remei que ser algunes vegades molt estrictes amb qüestions bàsiques, però a vegades també de forma.
 3. Intentem que hi haja varietat tant d’oferta per a menjar a la pròpia Fira com de matèria primera per endur-se’n.
 4. Artesans i artesanes forners, formatgers, de conserves… Sou i sereu benvinguts/des!

 


 

No poden participar a La Fira Alternativa:

 • Partits polítics i col·lectius que difonguen la seua propaganda.
 • Sindicats que col·laboren amb l’estat.
 • Col·lectius que es converteixquen en empreses productores de persones alliberades, ni que contracten treballadors i treballadores a través d’ETTs, o en condicions indignes.
 • Col·lectius que tinguen, com a membres destacats a polítics, membres de la família reial, religiosos o membres de sectes.
 • Col·lectius socials que accepten subvencions de grans empreses privades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *